Np
Govern està desenvolupant diferents accions de manera transversal per donar solució, cobertura i acompanyament a les persones que estiguin en situació d'atur involuntari
Dades Sanitàries, Servei d'Ocupació, i trobades telemàtiques amb autors
Els beneficiaris dels ajuts per desocupació involuntària que accedeixen a la prestació amb les mesures de flexibilització previstes, han de complir els següents requisits: haver perdut la feina a partir del 13 de març a conseqüència de la crisi sanitària o haver plegat de la feina a aspirant a una de millor entre el 17 de febrer i el 14 de març i no haver-se pogut incorporar al nou lloc de treball a conseqüència de la crisi sanitària.
Dades COVID-19. Dijous14/05/20
- Total: 761
- Actius: 116
- Recuperats: 596
- Defuncions: 49
- Professionals de la salut: 28
- Especials: 3
- Al Cedre: 19, 8 de residències i 3 en convalescència
- Hospital 12: a planta 9, UCI 3, ventilats 2
- Resultats rebuts 90: negatius 88 i positius 2

Servei d'Ocupació:
Gover treballa de manera transversal per donar solució i acompanyar als inscrits al Servei d'Ocupació
El nombre global de demandants al Servei d'Ocupació en recerca de feina a final del mes d'abril és de 1.251 persones, el que representa una variació respecte al mes anterior (644 persones) del +94,3%, i d'un +175,6% respecte al mateix mes de l'any anterior (454 persones).
El Departament d'Ocupació i Treball desenvoluparà plans de formació i d'ocupació específics per reubicar aquests treballadors en diferents sectors.

Govern està desenvolupant diferents accions de manera transversal per donar solució, cobertura i acompanyament a les persones que estiguin en situació d'atur involuntari. Aquestes accions s'afegiran a les ja efectuades fins a la data. La represa progressiva de l'activitat, per si sola, ha d'ajudar a disminuir la xifra d'inscrits.

Dels 1.251 demandants, 813 s'han inscrit entre el mes de març i d'abril. D'aquests, 305 han estat acomiadats (37,52%), 19 han perdut la feina pel cessament de la seva empresa (2,34%), 45 han cessat el seu contracte laboral de manera voluntària (5,54%) i a 444 (56,41%) treballadors els va finalitzar el contracte durant aquest període.

Dels 444 treballadors als quals els ha finalitzat el contracte durant la crisi sanitària, 89 eren treballadors temporers, que a la que retornin al seu país d'origen seran baixa del SOA. Els 355 inscrits en recerca de feina restant, són treballadors temporers residents, que davant la perspectiva de no poder accedir a una altra feina durant les pròximes setmanes s'han inscrit al Servei d'Ocupació.

El dia d'avui, un total de 290 persones perceben un ajut per desocupació. D'aquests 228 s'han acollit a aquesta prestació amb les mesures de flexibilització aprovades en els paquets de mesures econòmiques i socials per pal·liar la situació d'emergència per la COVID-19. 
Els beneficiaris dels ajuts per desocupació involuntaria que accedeixen a la prestació amb les mesures de flexibilització previstes, han de complir els següents requisits: haver perdut la feina a partir del 13 de març a conseqüència de la crisi sanitària o haver plegat de la feina a aspirant a una de millor entre el 17 de febrer i el 14 de març i no haver-se pogut incorporar al nou lloc de treball a conseqüència de la crisi sanitària, o ser un treballador per compte propi que hagi cessat totalment la seva activitat durant aquest període.

Els beneficiaris que accedeixen als ajuts de manera flexibilitzada no caldrà que hagin estat registrats al SOA durant almenys 45 dies, amb la inscripció serà suficient. 
Els majors de 26 anys hauran d'acreditar 18 mesos de cotització a la CASS en comptes dels 36 que estipulava la normativa anterior. 
Els menors de 26 anys hauran d'acreditar 9 mesos de cotització de la CASS en comptes dels 18 estipulats en la normativa anterior.

Educació per via telemàtica

El Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha adaptat les trobades que habitualment es feien entre alumnes i escriptors d'Andorra, el projecte 'Autors als centres', a la nova situació resultant de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Així, la suspensió de les activitats presencials ha obligat també a anul·lar les activitats culturals com aquesta que complementen l'educació dels alumnes.

Unes trobades que ara s'han recuperat de manera virtual gràcies a les aplicacions de videoconferència que s'utilitzen en l'àmbit educatiu. 
Els centres educatius interessats a programar-ne una s'han de posar en contacte amb el ministeri per sol·licitar la cita amb els autors. La primera d'aquestes sessions va reprendre la xerrada ja prevista anteriorment de manera presencial entre alumnes del Col·legi Sant Ermengol i l'escriptora Teresa Colom.

El nou format de les intervencions és flexible i s'adapta a les necessitats i interessos del professorat i també al treball previ que hagi pogut fer a classe. El ministeri agraeix la bona disposició tant dels alumnes i docents com dels autors que hi participen, que en la majoria de casos han renunciat als honoraris que els pertocarien.
Galeria d'imatges
Comparteix aquesta Notícia
   0 Comentaris 
No hi ha cap comentari sobre aquesta notícia


Enviï el seu comentari